POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja GO KAMNIK (nadaljevaju GoK) so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom (OZ), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).
Uporabnikom predlagamo da splošne pogoje poslovanja pred uporabo storitev oz. spletne trgovine pazljivo preberete.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje GoK ter spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika, kot tudi poslovni odnos med ponudnikom in uporabniki storitev, kot tudi kupcem.
Uporabnika storitev GoK zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku naročila storitev oz. oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.
S storitvami GoK in spletno trgovino upravlja Zavod za turizem in šport Kamnik (ZTŠ Kamnik), Glavni trg 2, 1241 Kamnik, matična številka 1511181000, davčna številka SI 80971423.
Spletne storitve GoK in spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov je sicer možno, da uporaba spletne strani ali celo dostop do le te včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do spletne strani. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje strani zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne strani, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

1. Registracija uporabnika
Registracija uporabnika pri uporabi spletne strani GoK in pri naročilu ni potrebna.
Za izvedbo naročila je obvezen vnos osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, elektronski naslov), pri uporabi spletne trgovina pa tudi izbor dostave (osebni prevzem, dostava po pošti). V primeru naročila s strani podjetja je obvezen tudi naziv podjetja in davčna številka podjetja.
Način plačila je plačilo po predračunu, s plačilom s PayPal-om, z gotovino ob prevzemu (plačilo po povzetju)
Naročilo:
Naročilo se prične z izbiro ponujenih možnosti oz. ponujenih storitev GoK tako, da jih dodate v košarico z gumbom »Naročite«. Za nakup zadošča že ena od ponujenih storitev. Po opravljeni izbiri in ob predpostavki, da se strinjate z vsebino košarice, nadaljujete z gumbom “Naslednji korak”. Postopek naročila storitve oz. nakupa je v nadaljevanju sestavljen iz treh korakov: 1 – podatki za naročilo storitev oz. nakup, 2 – vnos osebnih podatkov in izbor prevzema oz. načina dostave, 3 – povzetek naročila. Postopek naročanja lahko prekinete v vsakem trenutku tako, da zaprete okno brskalnika, razen v primeru, da ste naročilo že potrdili z gumbom »Potrditev naročila« neposredno po povzetku naročila. V tem primeru se za morebitne dodatne informacije obrnite na nas na telefonsko številko 01/831 82 50 ali na e-naslov tic@visitkamnik.com.
Po opravljenem naročilu boste po elektronski pošti prejeli obvestilo s predračunom in z napotki za plačilo predračuna oz. v primeru drugačnega načina plačila obvestilo o plačilu.

2. Cene
Vse cene so navedene v EUR (evrih) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), odvisno od izdelka ali storitve.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik uporabniku storitev oz. kupcu omogočil odstop od nakupa.
Pogodba med ponudnikom in naročnikom storitve oz. kupcem (uporabnikom) je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno.

3. Način plačila, potrditev plačila in račun
Način plačila naročenega je plačilo po predračunu oz. s kreditno kartico.
V primeru plačila po predračunu je rok za plačilo naročenega 8 dni po prejemu predračuna. V primeru plačila s PayPal–om oz. z gotovino ob prejemu plačila uporabnik prejme originalni račun.
Pri poslovanju z javnim sektorjem se izda e-račun, zato se račun v fizični obliki ne pošilja naročniku.
Na računu so razčlenjeni cena, davek in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 8 delovnih dneh obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

4. Dostava in stroški dostave
Strošek naročila storitve GoK in izročitev voucherjev GoK je zajet v ceni razvidni na spletni strani.
S strani uporabnika naročenega blaga dostavlja kot pošiljko PPN – poštnino plača naslovnik preko Pošte Slovenija.
Naročila, oddana ob delovnikih do 16. ure, oziroma v petek do 14. ure, bodo obdelana in oddana na pošto v roku 48 ur.
Opozorilo: Rok dostave naročenega blaga začne teči po prejetju plačila.
NAČIN DOSTAVE
Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije d.o.o., zato za način dostave veljajo splošni pogoji Pošte Slovenije d.o.o.
Če smatrate, da dostavljalec potrebuje dodatne informacije za izročitev pošiljke, vas prosimo, da izkoristite polje “Opomba” pri podatkih dostave.
Naročeno lahko po dogovoru tudi sami prevzamete na ZTŠ Kamnik, Glavni trg 2, 1241 Kamnik. V primeru osebnega prevzema bo ponudnik kupca po elektronski pošti obvestil, ko bo blago pripravljeno za prevzem.
Naročila iz tujine obravnavamo posamično in si pridržujemo pravico zavrnitve naročila, brez obrazložitve. Naročilo lahko oddate na info@gokamnik.com.

5. Pravica do odstopa od naročila
ODSTOP OD NAROČILA:
Kupec (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če vsota plačil, ki jih mora uporabnik opraviti na podlagi pogodbe, ne presega 20,00 EUR.
Odstop od naročila kupec pošlje na naslov Zavod za turizem in šport Kamnik, Glavni trg 2, 1241 Kamnik ali po elektronski pošti na naslov info@gokamnik.com.
V primeru odstopa od naročila mora kupec prejeto blago nemudoma ali najkasneje v 14 dneh po prejemu vrniti ali po pošti na zgoraj navedeni naslov prodajalca ali ga osebno prinesti na prevzemno mesto ponudnika.
Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od tedaj, ko bo ponudnik prevzel vrnjeno blago. Prejeto plačilo se kupcu vrne z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil.
6. Reklamacije
Reklamacije bodo upoštevane, v kolikor ponudnik ni spoštoval dogovora pri naročilu (ni dostavil naročenega izdelka ali pa je le tega dostavil poškodovanega). Ponudnik se zavezuje, da bo navedene napake odpravil v najkrajšem možnem času.
Zavod za turizem in šport Kamnik si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:
o če ni priloženega računa,
o če blago ni bilo vrnjeno v originalni embalaži,
o če je uporabnik blago neomejeno uporabljal do odstopa od pogodbe.
Za storitve prevoza, vlaka, nihalke odgovarjajo ostali deležniki paketa.

7. Zaščita
Zavod za turizem in šport Kamnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

8. Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke uporabnika v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Podatki uporabnikov storitev GoK oz. spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.
Večino strani na spletni strani »Visit Kamnik« oz. spletni trgovini se lahko obišče, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa se nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov omogoča prepoznati posameznem IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga obiskovalec spletne strani uporablja in splošno aktivnost obiskovalca na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti.
Za naročilo storitev GoK oz. nakup v naši spletni trgovini je potrebno zbiranje nekaterih vaših osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne posredujemo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z ZVOP-1.
Z naročilom storitve GoK oz. nakupom v spletni trgovini izrecno soglašate, da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila, vaš e-naslov pa lahko uporabljamo za neposredno trženje naših enakih ali podobnih storitev oz. izdelkov ali storitev, kot ste jih kupili v spletni trgovini.

9. Razbremenitev odgovornosti
Zavod za turizem in šport Kamnik ne odgovarja za uporabo spletne strani oz. spletne trgovine ZTŠ Kamnik in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti ponujenih storitev oz. izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne slikovne prikaze prodajnih izdelkov, je potrebno vse slikovne prikaze jemati kot simbolične in tako ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

10. Pravno obvestilo
Spletna stran Gokamnik.com je last Zavoda za turizem in šport Kamnik, ki spletno stran in spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine objavljene na spletni strani so last Zavoda za turizem in šport Kamnik ter njegovih pogodbenih partnerjev in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja ZTŠ Kamnik.
Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije.
Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tej spletni strani ali začasnega nedelovanja spletne strani in s tem spletne trgovine.
Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

11. Pravna sredstva
Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Če do sporazumnega dogovora ne pride, se spori rešujejo na pristojnem sodišču v Kamniku.
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, obligacijske predpise in druge predpise, ki urejajo ponujanje blaga in storitev preko svetovnega spleta. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte tic@visitkamnik.com ali na poštni naslov Zavoda za turizem in šport Kamnik, Glavni trg 2, 1241 Kamnik ali osebno na naslovu ponudnika.
Ponudnik bo v osmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in uporabniku spletnega mesta sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

12. Upravljavec spletne strani
Upravljavec spletne strani Go Kamnik na spletni stran www.gokamnik.com je Zavod za turizem in šport Kamnik, Glavni trg 2, 1241 Kamnik
matična številka 1511181000, davčna številka SI 80971423.
Telefon: 01/831 82 50
E-pošta: tic@visitkamnik.com
Zavod za turizem in šport Kamnik
Kamnik, dne 1.1.2022

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

1. SPLOŠNI POGOJI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV
Zavedamo se, da je varstvo osebnih podatkov osnovna pravica vsakega posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki (v nadaljevanju: posameznik). V Zavodu za turizem in šport Kamnik (v nadaljevanju: upravljavec) cenimo zasebnost, zato vaše podatke skrbno varujemo.
Ob posredovanju osebnih podatkov potrjujete, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji, da so navedeni osebni podatki resnični in točni, ter dovoljujete, da jih ZTŠ Kamnik kot upravljavec osebnih podatkov obdeluje za namene, za katere so bili zbrani.
Kot upravljavec vaših osebnih podatkov se zavezujemo, da jih bomo obdelovali skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: Uredba), z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov, in evropskimi zahtevami glede varstva osebnih podatkov.
2. PODATKI, KI JIH OBDELUJEMO
2.1 NOVICE ZTŠ Kamnik
2.1.1 Izvajanje elektronskega sporočanja
Elektronsko sporočanje novic se izvaja z namenom sporočanja o aktualnih dejavnostih v ZTŠ Kamnik. Za izvajanje le-tega potrebujemo naslednje podatke: vaše ime, priimek, e-poštni naslov, IP, datum in čas prijave, naziv organizacije (opcijsko) in naziv delovnega mesta (opcijsko).
Vaše podatke bomo za namen izvajanja elektronskega sporočanja uporabljali do preklica privolitve. Svojo privolitev lahko kadar koli prekličete z zahtevo za preklic na tic@visitkamnik.com
2.2 OBVEŠČANJE O NOVIH PONUDBAH ZTŠ KAMNIK
Za namen pošiljanja novice o novih ponudbah v okviru dejavnosti ZTŠ Kamnik.
Za ta namen potrebujemo naslednje podatke: ime, priimek, e-pošta, telefonska št. (opcijsko) ter naziv organizacije (opcijsko).
Vaše podatke bomo za namen obveščanja uporabljali do preklica privolitve. Svojo privolitev lahko kadar koli prekličete z zahtevo za preklic na tic@visitkamnik.com.
2.3 PONUDBA
Za namen pridobitve ponudbe preko spletnega obrazca potrebujemo kontaktne podatke osebe, s katero bo potekala komunikacija. Za ta namen potrebujemo naslednje podatke: ime, priimek, e-pošta (opcijsko), telefonska št. ter naziv, ulica, poštna št. in kraj organizacije.
Vaše podatke bomo za namen priprave ponudbe in komunikacije v zvezi z njo uporabljali do zaključka sodelovanja.
3. PRAVICE POSAMEZNIKA
Posameznik ima pravico, da kadar koli zahteva pravico do dostopa, popravka, prenosljivosti, ugovora, izbrisa ali omejitve obdelave svojih osebnih podatkov, tako da upravljavcu pošlje elektronsko sporočilo na e naslov tic@visitkamnik.com.
Prav tako ima posameznik pravico, da preko elektronskega sporočila od upravljavca dobi potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki. Posameznik lahko zahtevek pošlje na podlagi obrazca Zahteva za seznanitev z lastnimi osebnimi podatki, pripravljenega s strani Informacijskega pooblaščenca.
Upravljavec zagotovi uresničevanje posameznikovih pravic nemudoma oziroma v enem mesecu po prejemu zahtevka. Če pride do kompleksnosti in velikega števila zahtevkov, lahko upravljavec podaljša rok za uresničevanje posameznikovih pravic za največ dva dodatna meseca in o tem skupaj z razlogi za zamudo obvesti posameznika v roku enega meseca po prejemu zahtevka.
Če obstaja dvom v zvezi z identiteto posameznika, ki predloži zahtevek v zvezi s katero od pravic, lahko upravljavec zahteva zagotovitev dodatnih informacij, ki so potrebne za potrditev identitete posameznika.
Kadar so zahteve posameznika očitno neutemeljene ali pretirane, zlasti ker se ponavljajo, lahko upravljavec zaračuna razumno pristojbino, pri čemer se upošteva stroške posredovanja informacij ali sporočila ali izvajanja zahtevanega ukrepa, ali zavrne ukrepanje v zvezi z zahtevo.
Upravljavec vsakemu uporabniku, ki so mu bili osebni podatki razkriti, sporoči vse popravke ali izbrise osebnih podatkov ali omejitve obdelave v skladu z Uredbo, razen če se to izkaže za nemogoče ali vključuje nesorazmeren napor. Upravljavec o teh uporabnikih obvesti posameznika, če ta tako zahteva.
Posameznik, ki ne želi prejemati novic ZTŠ Kamnik in/ali biti obveščen o novostih s področja delovanja ZTŠ Kamnik v kakršnikoli obliki, se od teh aktivnosti odjavi na naslednje načine:
– odjava neposredno s klikom na »odjava«, ki se nahaja v nogi vsakega tovrstnega elektronskega sporočila v kolikor to sporočilo omogoča;
– s poslanim zahtevkom na elektronski naslov tic@visitkamnik.com.
Če posameznik meni, da je prišlo do kršenja varstva osebnih podatkov, lahko to prijavi nadzornemu organu (Informacijski pooblaščenec).
Če bo upravljavec uporabil osebne podatke v drug namen, kot so bili zbrani, mora o tem obvestiti posameznika in od njega pridobiti novo privolitev.
3.1.1 Pravica do dostopa podatkov
Posameznik ima pravico od upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:
– namene obdelave;
– vrste zadevnih osebnih podatkov;
– uporabnike ali kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah;
– kadar je mogoče, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja;
– obstoj pravice, da se od upravljavca zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave osebnih podatkov v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali obstoj pravice do ugovora taki obdelavi;
– pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu;
– kadar osebni podatki niso zbrani pri posamezniku, na katerega se ti nanašajo, vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom;
– obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev.
Kadar se osebni podatki prenesejo v tretjo državo ali mednarodno organizacijo, ima posameznik pravico biti obveščen o ustreznih zaščitnih ukrepih.
Upravljavec zagotovi kopijo osebnih podatkov, ki se obdelujejo. Za dodatne kopije, ki jih zahteva posameznik, lahko upravljavec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju upravnih stroškov. Kadar posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, zahtevo predloži z elektronskimi sredstvi, in če posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ne zahteva drugače, se informacije zagotovijo v elektronski obliki, ki je splošno uporabljana.
3.1.2 Pravica do popravka
Posameznik ima pravico, da lahko kadar koli zahteva popravek ali dopolnitev netočnih ali nepopolnih osebnih podatkov.
3.1.3 Pravica do izbrisa
Posameznik lahko kadar koli predloži zahtevo za izbris svojih osebnih podatkov. Upravljavec ob upoštevanju posameznega zahtevka sprejme razumne ukrepe glede na izpolnitev določb 17. člena Uredbe.
3.1.4 Pravica do omejitve obdelave
Posameznik lahko kadar koli predloži zahtevo, da upravljavec omeji obdelavo. Upravljavec je dolžan upoštevati določbe iz 18. člena Uredbe.
3.1.5 Pravica do prenosljivosti podatkov
Posameznik ima pravico, da prejme osebne podatke v zvezi z njim, ki jih je posedoval upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi ga upravljavec, ki so mu bili osebni podatki zagotovljeni, pri tem oviral. Upravljavec se ravna po določbah iz 20. člena Uredbe.
3.1.6 Pravica do ugovora
Posameznik ima na podlagi razlogov, povezanih s svojim posebnim položajem, pravico, da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi s seboj, na podlagi določb 21. člena Uredbe.
4. VAROVANJE IN ČAS HRAMBE OSEBNIH PODATKOV
Upravljavec vse podatke o posameznikih varuje skladno z zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določajo zakonodaja Republike Slovenije in predpisi Evropske unije.
Zavarovanje osebnih podatkov zajema pravne, organizacijske in ustrezne logično-tehnične postopke in ukrepe, s katerimi se zagotavlja: varovanje prostorov, naprav in sistemske programske opreme;
• varnost aplikativne programske opreme za obdelavo osebnih podatkov;
• varnost pri posredovanju in prenosu osebnih podatkov;
• onemogočanje dostopa nepooblaščenim osebam do informacijskih sredstev, na katerih se obdelujejo osebni podatki, in do zbirk osebnih podatkov;
• izvajanje postopkov rednega preskušanja, ocenjevanja in vrednotenja učinkovitosti tehničnih in organizacijskih ukrepov za zagotavljanje varnosti obdelave;
• zmožnost pravočasne povrnitve razpoložljivosti in dostopa do osebnih podatkov v primeru fizičnega ali tehničnega incidenta.
Posameznik je seznanjen in se strinja, da upravljavec osebne podatke, ki jih je posameznik posredoval, hrani toliko časa, kolikor je navedeno v poglavju Podatki, ki jih obdelujemo tega dokumenta. Ostale podatke lahko upravljavec hrani samo toliko časa, kolikor je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati ali anonimizirati, tako da določenega podatka ni več mogoče povezati z določenim posameznikom.
5. IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI
Upravljavec ne odgovarja za škodo, ki bi posamezniku nastala, ker je upravljavcu posredoval napačne, lažne, nepopolne ali zastarele podatke, ki se nanašajo na posameznika.
Upravljavec je odgovoren za škodo, ki jo povzroči obdelava, le kadar ne izpolnjuje obveznosti, ki jih zahteva Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov ali zakonodaja, ki ureja varovanje osebnih podatkov, ali kadar je ravnal v nasprotju z določbami le-te. Upravljavec je izvzet od odgovornosti, če dokaže, da v nobenem primeru ni odgovoren za dogodek, ki povzroči škodo.
6. KONČNE DOLOČBE
Za vse, kar ni urejeno s temi splošnimi pogoji obdelave, se uporablja veljavna zakonodaja.
Pridržujemo si pravico do spremembe teh splošnih pogojev obdelave. O spremembi vas bomo seznanili z objavo na uradni spletni strani www.gokamnik.com oziroma na drug primeren način.
Splošni pogoji obdelave osebnih podatkov veljajo in se uporabljajo od 1.12.2021.
7. KONTAKTNI PODATKI UPRAVLJAVCA
Na dodatna vprašanja glede obdelave osebnih podatkov vam bomo na ZTŠ Kamnik z veseljem odgovorili.
Vprašanja lahko naslovite na:
ZTŠ Kamnik,
Glavni trg 2, 1241 Kamnik
spletni naslov: www.gokamnik.com